در مقاله ی پیشین به معرفی بسته بندی سبز پرداختیم و دانستیم که با این روش، میزان انرژی کم تری برای تولید و چاپ بسته بندی صرف می شود، هم چنین ماده های اولیه ی قابل بازیافت و دوست محیط زیست در بسته بندی به کار می روند و در نهایت آلودگی، تخریب و آسیب کم تری متوجه ایستم و زندگی انسان و دیگر موجود های زنده می شود.
افزون بر مورد های یاد شده، در بسته بندی سبز ماده های اولیه ی کم تری به کار می رود و برای فرآیند بسته بندی و انتقال آن، از انرژی های تجدید پذیر هم چون سوخت های زیستی، باد، و انرژی خورشیدی استفاده می شود.
در این مقاله به جزئیات این گونه ی نوین بسته بندی می پردازیم.
بسته بندی با استفاده از مواد تجدید پذیر: پی.ال.ای نشاسته ای (اسید لاکتیک)، از جمله منبع های تجدید پذیری است که از آن برای بسته بندی سبز استفاده می شود. پی.ال.ای از نیشکر، سیب زمینی، ذرت و دیگر مواد نشاسته ای به کار می رود.
بسته بندی با استفاده از مواد افزودنی: در کل دو گونه ی افزودنی برای بسته بندی وجود دارند که آن را ماندگار و تجدید پذیر می کند. افزودنی اوکسو (OXO) و افزودنی بایو (BIO)، دو نمونه ی یاد شده هستند.
بهینه سازی بسته بندی: بهینه سازی بسته بندی بر کاهش مصرف مواد و افزایش ماندگاری بسته بندی دلالت دارد. در کل می توان گفت که این مورد بر افزایش راندمان بسته بندی متمرکز است.
مواد قابل بازیافت: همان گونه که از نام آن مشخص است، این مورد بر امکان بازیافت بسته بندی و مواد به کار رفته در آن دلالت دارد و رکن اصلی بسته بندی سبز به شمار می رود.
همان گونه که در مقاله ی پیشین یاد شد، انگیزه و چرایی پیدایش بسته بندی و بازاریابی سبز، بر محور نگه داری و حفاظت از ایستم و گونه ی بشری استوار است. به همین دلیل، هر آنچه که بقای این دو مورد را به پرسش بکشد، در بسته بندی سبز جایی ندارد. سوخت های فسیلی نمونه ی شناخته شده و بارزی از این دست هستند که جدا از تولید پر هزینه و کم بهره ای که دارند، در نهایت سوخته می شوند یا در میان اقیانوس و زمین های سبز سکنا گزیده و سبب تخریب تدریجی ایستم می شوند. مورد های زیر نمونه هایی از موادی هستند که در بسته بندی سبز به کار نمی روند:
بسته بندی سبز روش های مختلفی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
در پایان لازم است یادآور شویم که بازاریابی سبز و به دنبال آن بسته بندی سبز، در ابتدای مسیر رشد خود قرار دارد و هنوز راهی طولانی برای دست یافتن به کمال آن در پیش است. گرچه نگارنده باور دارد که هرچه آگاهی مصرف کننده ها نسبت به این شاخه ی دانشی جدید بیشتر شود، تمایل و انگیزه ی بیشتری در آن ها ایجاد می شود که خود محرک موثری برای گسترش این فیلد نوپدید خواهد بود.
برای دانلود فایل مقاله ی «بسته بندی سبز چیست و چه جایگاهی در بازاریابی دارد؟ (2)»، بر لینک زیر کلیک کنید.
فایل مقاله ی «بسته بندی سبز چیست و چه جایگاهی در بازاریابی دارد؟ (2)»
درباره این سایت